Na zahradě hořícího domu na Prostějovsku byl nalezen muž bez známek života

PROSTĚJOVSKO – Při hlasebních pracích v okolí hořícího domu v Držovicích na Prostějovsku bylo dnes v noci nalezeno tělo 70letého muže bez známek života. Přivolaný lékař konstatoval smrt. Dům hořel v plném rozsahu, při požáru také shořelo auto ve vjezdu. Na místě zasahovalo 9 jednotek hasičů, škoda půjde do milionů.

Policie informovala o nálezu těla 70letého muže bez známek života na zahradě hořícího domu v Držovicích na Prostějovsku. Přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt. „Šetřením se nepotvrdilo, že by jeho úmrtí souviselo s požárem domu. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž měl podle policie blíže neupřesněný vztah k nemovitosti postižené požárem.  V dopoledních hodinách policie ohledala místo požáru ve spolupráci s psovodem a psím specialistou na vyhledávání ohnisek požárů a akcelerantů, vyšetřovatelů Policie ČR a hasičského záchranného sboru, kriminalistickým technikem a specialistou chemikem z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Příčina a okolnosti případu jsou v současné době v šetření, policie zatím nemá žádné bližší informace ke zveřejnění.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Požár byl ohlášen na krajské operační a informační středisko hasičů dnes v 1:46 hodin v noci s tím, že hoří rodinný dům. Po příjezdu na místo a prvotním průzkumu hasiči zjistili, že hoří dvoupodlažní budova, osobní auto ve vjezdu a přilehlé zemědělské přístavky na ploše 30×50 metrů. Během hodiny dostali hasiči rozsáhlý požár pod kontrolu a zároveň bránili okolní objekty v uliční zástavbě. „Do zásahu se zapojila i výšková technika a velkoobjemové cisterny,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Podle Balážové zásah probíhal v dýchacích přístrojích, povolán byl rovněž protiplynový automobil se zásobou náhradní dýchací techniky. Hasiči požár zlikvidovali krátce před 7 hodinou ráno a požářiště předali k dohledu starostovi obce a místní dobrovolné jednotce. Škoda se bude pohybovat mezi 5 až 10 miliony korun, hasiči jí ještě budou upřesňovat.