Opilý řidič na Strakonicku skončil s autem v rybníku

STRAKONICKO – V neděli 3. dubna 2022 před čtvrtou hodinou ranní havaroval čtyřicetiletý řidič osobního automobilu Peugeot u obce Němčice na Strakonicku. Podle informací policie dostal na zledovatělé silnici smyk a s automobilem skončil v rybníku. Navíc se ukázalo, že je řidič pod vlivem alkoholu.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, řidič jel po silnici ve směru od Kraselova na Němčice. „Na zledovatělém úseku v levotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk a sjel do částečně vypuštěného rybníka. Po příjezdu dopravních policistů stál vůz v rybníku a řidič stále seděl uvnitř,“ popsala Nováková. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Strakonic a dobrovolní hasiči z Čestic, kteří za pomoci člunu muže z vozidla vyprostili a dopravili na břeh.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak se následně ukázalo, muž jel z oslavy a byl pod vlivem alkoholu. Dopravní policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek 1,34 promile alkoholu v dechu. „Řidič při nehodě utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Dopravní nehodu šetří policisté Dopravního inspektorátu Územního odboru policie Strakonice,“ dodala policejní mluvčí.