Při nehodě tří aut v Rožnově se zranili čtyři lidé, pro policistu musel letět vrtulník

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Hromadná nehoda uzavřela v pondělí večer ulici Meziříčská v Rožnově pod Radhoštěm. Stalo se tak poté, co se policejní vůz se zapnutým výstražným světlem střetl s osobním autem. Při havárii se zranili čtyři lidé včetně chodkyně, která přecházela silnici.

Nehoda policejního vozu a dvou osobních aut se odehrála krátce po šesté večer. „Policejní vůz jedoucí se zapnutým výstražným zařízením se v křižovatce střetl s osobním automobilem značky Audi, které vjelo do křižovatky z pravé strany. Odmrštěné vozidlo Audi následně srazilo ženu přecházející komunikaci, narazilo do semaforu a zastavilo se až o automobil značky Volkswagen,“ popsal policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po střetu zůstala řidička Audi ve voze zaklíněná, na pomoc jí přispěchali hasiči. „Neprodleně zahájili vyprošťovací práce, aby vytáhli z vozidla řidičku. S použitím hydraulických nůžek se hasiči dostali k řidičce a poté ji na páteřové desce vytáhli ven z vraku vozidla,“ přiblížila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Při nehodě se zranili celkem čtyři lidé. „Řidič policejního automobilu byl letecky transportován do ostravské nemocnice,“ sdělil Jaroš.

Po odvezení všech zraněných do nemocnice se rozběhlo policejní vyšetřování. „Celková materiální škoda na vozidlech a poškozeném semaforu bude zcela nepochybně vyčíslena v řádech statisíců korun. Míra zavinění jednotlivých účastníků dopravní nehody je v současné době předmětem dalšího šetření,“ dodal Jaroš.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje