Utěk tří svěřenců výchovného zařízení

PLZEŇSKÝ KRAJ – Pomozte policii vypátrat pohřešované osoby, které společně utekly ze společné vycházky v Plzni na Vinicích. Dosud se nikdo z nich zpět do výchovného zařízení v Plzni nevrátil.

ABRAHAM ŠTEFAN

Datum narození 20.5.2006

Pátrání vyhlášeno 4.4.2022

Bydliště – okres KLATOVY

Nebezpečný NE

Ozbrojen NE

Nakažlivá nemoc NE

Státní příslušnost Česká republika (CZ)

Výška asi 175 cm

Zdánlivé stáří 16 až 18 let

 

Popis osoby:

POSTAVA hubená

BARVA VLASŮ hnědé

TVAR VLASŮ rovné

BARVA OČÍ modrá

Podrobný popis:

Pohřešovaný mladík je štíhlé postavy vysoké cca 175 cm, má modré oči a rovné krátce střižené hnědé vlasy, které nosí upravené na pěšinku vpravo – na tzv. „patku“. Je zdánlivého stáří 16 až 18 let. Jmenovaný byl na základě soudního rozhodnutí svěřen do ústavní výchovy. Dne 4. dubna 2022 krátce před pátou hodinou odpoledne utekl při společné vycházce v Plzni na Vinicích ve společnosti ještě dalších dvou svěřenců výchovného zařízení. Do současné doby se zpět do výchovného zařízení nevrátili. Jedná se o jeho první útěk. Policisté získali popis oblečení, které měl mít jmenovaný v době útěku na sobě: černou bundu se šedými rukávy, černé džíny, na nohou obuté bílé boty a na hlavě měl mít nasazenou kšiltovku s nápisem „Chicago Bulls“ (s ornamentem červeného býka nad kšiltem).

 

KOJZAR MARCEL

Datum narození 13.9.2008

Pátrání vyhlášeno 4.4.2022

Bydliště – okres PLZEŇ

Nebezpečný NE

Ozbrojen NE

Nakažlivá nemoc NE

Státní příslušnost Česká republika (CZ)

Výška asi 170 cm

Zdánlivé stáří 14 až 16 let

Popis osoby:

POSTAVA hubená

BARVA VLASŮ hnědočerné

BARVA OČÍ hnědá

Podrobný popis:

Pohřešovaný mladík je štíhlé postavy vysoké cca 170 cm, má hnědé oči a krátké hnědočerné vlasy, které nosí sčesané dopředu. Je zdánlivého stáří 14 až 16 let. Jmenovaný byl na základě soudního rozhodnutí svěřen do ústavní výchovy. Dne 4. dubna 2022 krátce před pátou hodinou odpoledne utekl při společné vycházce v Plzni na Vinicích ve společnosti ještě dalších dvou svěřenců výchovného zařízení. Do současné doby se zpět do výchovného zařízení nevrátili. Jedná se o jeho první útěk. Policisté získali popis oblečení, které měl mít jmenovaný v době útěku na sobě: červenou bundu, černé kalhoty a obutý do černých bot.

 

MAŤAŠ NIKOLAS

Datum narození 1.3.2006

Pátrání vyhlášeno 4.4.2022

Bydliště – okres CHEB

Nebezpečný NE

Ozbrojen NE

Nakažlivá nemoc NE

Státní příslušnost Česká republika (CZ)

Výška asi 170 cm

Zdánlivé stáří 16 let

Popis osoby:

POSTAVA hubená

BARVA VLASŮ černé

TVAR VLASŮ kudrnaté

BARVA OČÍ černá

Podrobný popis:

Pohřešovaný mladík je štíhlé postavy vysoké cca 170 cm, má černé oči a husté krátké kudrnaté černé vlasy. Je zdánlivého stáří 16 let. Markantem je u pohřešovaného tetování pod pravým okem, a to v podobě malého křížku. Jmenovaný byl na základě soudního rozhodnutí svěřen do ústavní výchovy. Dne 4. dubna 2022 krátce před pátou hodinou odpoledne utekl při společné vycházce v Plzni na Vinicích ve společnosti ještě dalších dvou svěřenců výchovného zařízení. Do současné doby se zpět do výchovného zařízení nevrátili. Jedná se již o jeho druhý útěk. Policisté získali popis oblečení, které měl mít jmenovaný v době útěku na sobě: modrou bundu se šedými rukávy, světle modré džíny, na hlavě nasazenou pletenou čepici černé barvy a na nohou obuté bílé boty.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu pohřešovaných osob, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.