Jezdil autem bez řidičského průkazu, vjel do zákazu. Teď mu hrozí vězení

BRNO – Zásadní chybu udělal v pátek večer sedmatřicetiletý muž, když se posadil za volant škodovky a vyrazil do centra města. Měl totiž zadržený řidičák a navíc projel zákazem vjezdu, kde ho přistihli hlídkující strážníci.

Před osmou hodinou večer strážníci postřehli řidiče, jak v Benešově ulici v Brně projel zákazem vjezdu. Hned po zastavení hlídkou městské policie muž vystoupil a několikrát se jí omluvil. „Po jeho počátečním náznaku, jestli by nebylo možné prohřešek přejít bez povšimnutí, mu hlídka jednoznačně dala najevo, že takové řešení nepřichází v úvahu. Vysvětlení jeho návrhu se dočkala dřív, než mohla ověřit jeho osobní údaje,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Muž natáhl ruku s občanským průkazem, ale žádný řidičský průkaz strážníkům nepodal. Sám se přiznal, že o něj přišel už dříve kvůli zákazu řízení. Strážníci tedy muže předali policistům jako podezřelého z trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.