Muž ze Slovácka chtěl zúročit rodinné úspory, teď je o milion chudší

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Další z mnoha podvodů s kryptoměnami na internetu aktuálně vyšetřují uherskohradišťští policisté. Tentokrát si podvodník přišel na kryptoměnové burze na více než milion korun.

Muž z Uherskohradišťska se rozhodl zúročit rodinné úspory, a tak zkusil štěstí na internetu. „Konkrétně ho zaujala reklama s nápisem „Chcete zhodnotit své peníze?“. Muž na nabídku reagoval a tím se rozjel koloběh telefonátů a následných instrukcí, co musí udělat pro obchodování na kryptoměnové burze,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nic netušící muž dělal vše, co mu bylo řečeno. „Nainstaloval si do svého počítače aplikaci AnyDesk, čímž umožnil cizí osobě vzdálený přístup do svého počítače, sdělil přístupová hesla do internetového bankovnictví a vzápětí odsouhlasil veškeré transakce. Po ukončení komunikace s mužem si myslel, že již začal obchodovat na burze. Vzápětí ale zjistil, že mu podvodník z účtu odčerpal jeden milion sto tisíc korun,“ vylíčila Šabatová.

Policisté varují občany, aby se při podobných investicích raději vždy poradili s odborníky, prověřili si danou firmu a celou transakci si dobře rozmysleli a naplánovali. Také by si neměli do počítačů instalovat žádné aplikace, především AnyDesk, a nikomu nesdělovali přístupová hesla k účtům ani čísla platebních karet.