Na nápady spojené s Mendelem můžete získat 50 tisíc korun

BRNO – V tomto roce si Brno připomíná 200. výročí narození Gregora Johana Mendela. Při této příležitosti spustí minigranty MENDEL 2022, na které vyčlení 3 miliony korun.

Granty bude možné využít v gastronomii, kultuře či street artu, základem je dobrý a ojedinělý nápad spjatý s oslavami výročí Mendela. „Zavedením minigrantů jsme se inspirovali na Festivalu Re:publika v roce 2018. V rámci oslav výročí narození G. J. Mendela na minigrantech rozdělíme 3 miliony korun. Do oslav se může zapojit každý obyvatel Brna, kreativní osobnost, podnikatel, spolek apod. Každý pak může získat až 50 tisíc korun na svůj nápad,“ přiblížil funkci minigrantů náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zájemcům budou finance vypláceny zpětně po doložení fotodokumentace, žádost je možná na této adrese, termíny pro podání jsou tři: do 2. května, 31. května a 30. června. Pokud nebudou vyčerpány všechny peníze, dojde ke druhému kolu s realizací aktivit od září do prosince.