Ocenění vsetínského starosty převzala Vlasta Karásková

VSETÍN – Při příležitosti vyhlášení nejlepších pedagogických pracovníků za rok 2021 došlo i na vyhlášení vítěze Ocenění starosty města Vsetína. To si převzala docentka Vlasta Karásková.

„Paní docentka je výraznou a nepřekonatelnou osobností vsetínské pedagogiky. Obrovskou měrou se zasadila o vznik vysokého školství ve Vsetíně. Mimořádný je také její dlouholetý přínos pro město v oblasti prevence kriminality mládeže,“ řekl starosta Jiří Růžička. Vlasta Karásková společně s Bohuslavem Hodaněm a Karlem Kostkou patří k zakladatelům vysokého školství ve Vsetíně, konkrétně samostatné Fakulty společenských studií jako součásti Vysoké školy Humanitas v Sosnowci. Je také autorkou a spoluautorkou 166 odborných statí a publikací. Spolupracuje se Vzdělávacím a komunitním centrem Integra Vsetín při řešení projektu „Cesta za kvalitou života“. Účastní se konferencí prevence kriminality pořádaných městem Vsetín. Vedla také sportovní kroužky pro zdravotně postižené.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.