Při tragické nehodě na Jindřichohradecku zemřeli tři lidé

JINDŘICHOHRADECKO – V úterý večer zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému u mimořádně tragické dopravní nehody u rybníka Staňkov na Jindřichohradecku. Podle informací policie zde řidič ve velké rychlosti narazil do stromu. Při nehodě zemřela celá posádka. 

Nehoda se stala před osmou hodinou večerní. Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner, řidič šedého vozidla VW Passat pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti havaroval do vzrostlého stromu. „Bohužel on, ani jeho dva spolujezdci nehodu nepřežili. Na místo byl povolán i vrtulník záchranné služby, posádce vozidla nebylo pomoci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První, kdo na místě pomáhal, byli svědci nehody. Ty na místo tragédie přivedla obrovská rána. „Podle pokynů dispečinku zdravotnické záchranné služby se pokoušeli resuscitovat posádku vozidla, bohužel neúspěšně,“ sdělil Matzner. Jihočeská zdravotnická záchranná služba na místo nehody vyslala jednotky z Třeboně a Suchdola nad Lužnicí, vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby. „Záchranáři na místě nalezli tři zraněné muže středního věku, bohužel, již bez známek života. U všech při střetu došlo k těžkým mnohačetným poraněním neslučitelným se životem. Zasahující lékaři tak u nich museli konstatovat smrt,“ popsala zásah mluvčí záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Tragická nehoda u Staňkova na Jindřichohradecku (zdroj Policie ČR)

Přesný průběh nehody i to, zda zde navíc sehrál tragickou roli alkohol či nepozornost, budou zjišťovat kriminalisté z Jindřichova Hradce. Ještě v nočních hodinách nebyla potvrzena totožnost celé posádky vozidla.