V zimě bruslení, v létě basket. Multifunkční hřiště v Jeseníku má za sebou úspěšnou sezonu

JESENÍK – Bruslařská sezona na novém multifunkčním hřišti v Jeseníku skončila, nahradí ho hřiště pro různorodé míčové sporty. Zároveň skončil zkušební provoz nového sportoviště, přípravy na letní provoz jsou už v plném proudu.

Zatímco oteplení nepřeje bruslařům, otevírá možnosti nadšencům mnoha dalších sportů. Na multifunkčním hřišti v Jeseníku bude možné hrát basketbal, florbal, volejbal a další míčové sporty. Zahájení letní sezóny se předpokládá v květnu.  Všechny informace budou k dispozici ZDE.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V průběhu zimy bylo kluziště hojně využíváno. „Za měsíc leden a únor navštívilo kluziště téměř 5 800 lidí a třicet čtyři škol. Pro soukromé nebo sportovní účely byla ledová plocha pronajatá celkem šestatřicetkrát. A za měsíc leden a únor se zapůjčilo téměř dva tisíce bruslí. Návštěvnost tedy byla vysoká, za což jsem velmi ráda,“ uvedla starostka města Zdeňka Blišťanová. Velkou akcí, která se na nové ledové ploše uskutečnila v letošním roce, bylo maškarní bruslení. První bruslaři mohli ledovou plochu vyzkoušet v prosinci loňského roku, poslední návštěvníci pak vyjeli na led v sobotu 12. března.

Smyslem zkušebního provozu bylo nejen vyzkoušet kluziště, ale i zmapovat podněty uživatelů. „Již nyní lze říct, že se multifunkční hřiště s ledovou plochou dočká v budoucnu lehkého zastřešení, do kterého se integruje současné osvětlení. Sníží se tak intenzita světla, které kluziště vyzařuje, zastřešení zvýší komfort uživatelů a sníží energetickou náročnost zařízení,“ uvedl místostarosta města Václav Urban.