Bydlíte v Praze 14? Stáhněte si novou aplikaci Moje 14

PRAHA – Všechny tváře čtrnáctky, tak se jmenuje kampaň, kterou v dubnu spustila městská část Prahy 14. Představuje v ní novou mobilní aplikaci Moje 14, která je ušitá na míru obyvatelům uvedené části Prahy. O novince informovala v tiskové zprávě její mluvčí Veronika Berná.

Aplikace je zdarma a funguje přes Google Play (Android) a App Store (iPhone). Díky ní se lidé rychle dostanou k informacím o dění v městské části, neziskových organizacích, o dopravních omezeních, mimořádných událostech, čištění komunikací nebo o termínech a umístění kontejnerů na velkoobjemový odpad.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Maminky mohou zabrousit na mapu dětských hřišť nebo se podívat, kdo a kde organizuje vhodné volnočasové aktivity, příznivci kultury prozkoumají tipy na koncerty, lidé, kterým se nic hledat nechce, ale uvítají automatický přísun praktických informací, ocení možnost nastavení notifikací. Třeba pro mimořádné události v dopravě. Aplikace toho umí hodně a čím více jí budete využívat, tím lépe se přizpůsobí vašim individuálním potřebám,“ říká místostarosta Prahy 14 Jaromír Krátký, který má IT technologie ve své gesci.

Výhodou aplikace Moje 14 je její propojení s informacemi z jiných pražských organizací. Uživatelé také mají možnost dávat podněty ke zlepšení života v městské části, například odstranění nepořádku či opravu poškozeného městského mobiliáře. O vyřešení požadavku uživatel poté dostává zpětnou vazbu. Moje 14 plně nahrazuje městskou částí dříve využívanou aplikaci Mobilní Rozhlas.