Policisté hledají svědky nehody v Telči. Řidič srazil seniorku a ujel

JIHLAVA – Policisté prověřují nehodu, která se měla stát včera dopoledne v Telči. Řidič osobního vozu srazil na přechodu pro chodce devětasedmdesátiletou ženu a z místa ujel. Žena musela vyhledat lékařské ošetření. Pokud jste nehodu viděli, kontaktujte policisty na lince 158.

K dopravní nehodě mělo dojít ve středu 6. dubna před osmou hodinou ráno na křižovatce ulic Staňkova a Na Posvátné v Telči. „Dosud neznámý řidič jedoucí v dosud neznámém vozidle ve směru jízdy od obchodního domu Tesco k ulici Na Posvátné v Telči měl narazit přední částí motorového vozidla do chodkyně, která v tuto dobu měla přecházet přes vyznačený přechod pro chodce,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Žena upadla na zem, řidič nezastavil a pokračoval dál směrem k ulici Jihlavská. „Z místa dopravní nehody ženu převezla její známá do místa svého bydliště a následně zavolala zdravotnickou záchrannou službu. Záchranáři chodkyni vyšetřili a převezli se zraněním do zdravotnického zařízení v Jihlavě,“ doplnila mluvčí.

Policisté se obracejí na případné svědky, kteří nehodu viděli a všimli si řidiče a vozidla, aby se přihlásili na lince tísňového volání 158. „Výzva je určena také řidiči, který ženu srazil a ujel, aby se v zájmu objasnění okolností této dopravní nehody sám přihlásil,“ dodala Dana Čírtková.