Probíhá celorepubliková akce ROADPOL. Policisté se zaměřili především na pásy

BLANSKO – Také na Blanensku se policisté připojili k celorepublikové dopravně bezpečnostní akci ROADPOL. Hlídky se mimo jiné zaměřují především na dodržování povinnosti používání bezpečnostních pásů všech pasažérů ve vozidle.

Na Blanensku policejní hlídky v rámci akce doposud zkontrolovaly téměř dvě stovky řidičů. Během těchto kontrol policisté zjistili 19 přestupků. V šestnácti případech řidiči nebo spolujezdci nebyli připoutáni. Další dva šoféři vyjeli na silnici s vozidlem, které bylo technicky nezpůsobilé. V jednom případě usedl řidič za volant pod vlivem alkoholu a jeho jednání bylo kvalifikováno jako přestupek. Celorepubliková policejní akce Roadpol potrvá do pátku, v Jihomoravském kraji se do ní zapojí desítky policejních hlídek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Účelem této akce je mimo jiné také preventivní působení na řidiče. V rámci silniční kontroly řidiči obdrželi kromě cenných rad navíc také preventivní předměty zaměřené na bezpečnost v dopravě, konkrétně na bezpečné poutání. Policisté jim vysvětlovali nejen jak je důležité se před jízdou připoutat, ale také jak správně bezpečnostní pásy používat. „Špatně nastavený bezpečnostní pás může být spíše na škodu než ku pomoci. Podstatné jsou u pasažérů například výškové nastavení bezpečnostního pásu, u dětských sedaček či podsedáků také jeho správné umístění podle rad výrobce. Přejeme všem bezpečný návrat domů,“ vysvětlila policejní mluvčí Lenka Koryťáková.