V tureckém kamionu se skrývali migranti, řidiče obvinili policisté z trestného činu

TŘEBÍČ – Kamion, který ve spacím prostoru skrýval dva turecké migranty, zadrželi minulý týden policisté na Třebíčsku. Řidič kamionu byl obviněn z trestného činu, cizinci musí Českou republiku opustit.

Na dva nelegální migranty narazila ve čtvrtek 31. března odpoledne hlídka celního úřadu, když v obci Střítež kontrolovala turecký kamion. Na místo dorazili přivolaní policisté. „Zjistili jsme, že se jedná o cizince – státní příslušníky Turecka, kteří nedisponovali žádným vízem, které by tyto muže opravňovalo ke vstupu a pobytu na území České republiky,“ uvedl vedoucí odboru cizinecké policie Oldřich Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Oba cizinci, ve věku 25 a 26 let, budou muset naši republiku opustit. „Jednomu cizinci vydali policisté rozhodnutí o správním vyhoštění s platností na jeden rok a druhému cizinci vydali rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky,“ dodala Dana Čírtková.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič byl obviněn z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Věc řešili policisté ve zkráceném přípravném řízení.