Ředitelství silnic a dálnic začne s opravou zbylé části průtahu Pískem

PÍSEK – Komplikace v dopravě čekají od příštího týdne na řidiče v Písku. Ředitelství silnic a dálnic informovalo, že v pondělí 11. dubna obnoví práce na opravě silnice I/20 na průtahu městem. Po loňském roce zbývá opravit ještě poslední zhruba čtyřkilometrový úsek silnice před sjezdem na Tábor. Práce by měly být ukončeny v druhé polovině května.

Oprava bude probíhat po polovinách a stejně jako loni bude silnice I/20 po dobu stavby částečně uzavřena. Veškerý provoz bude veden po zbývající polovině vozovky této komunikace, či navazujícími objízdnými trasami v blízkosti silnice I/20 – úseky silnice II/140, III/1401 a III/1402 a místními komunikacemi města Písku. „Uzavírkou bude dotčena MHD Písek, u níž dojde ke změnám ve vedení tras jednotlivých linek a spojů, nedojde však ke změnám v dopravní obslužnosti stávajících zastávek,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Téměř čtyři kilometry dlouhý úsek vozovky měl být podle původních předpokladů opraven do konce loňského listopadu. Kvůli zjištěným stavům, které projektová dokumentace nepředpokládala, došlo na stavbě ke komplikacím. Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo. Oprava tak musela být v těchto úsecích provedena jinou technologií a tím došlo ke zdržení.

Vzhledem ke zhoršujícím se klimatickým podmínkám bylo rozhodnuto o přerušení stavby a dokončení zbývajícího úseku opravy komunikace I/20 před sjezdem na Tábor až v tomto roce. „Práce na obnově konstrukčních vrstev vozovky, reprofilaci příkopů, opravách jednotlivých propustků a výměně svodidel budou i letos prováděny za provozu se snahou o co nejmenší omezení provozu,“ popsalo Ředitelství silnic a dálnic.