Opilý mladík v Kloboukách usnul při grilování. Probudil ho požár v kuchyni

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Dramatický závěr noční služby prožili policisté v neděli ráno ve Valašských Kloboukách. Rozruch způsobil mladý muž, který si chtěl ugrilovat jídlo, pod vlivem alkoholu ale usnul. Když se probudil, kuchyň už byla v plamenech.

Na linku tísňového volání policie se krátce po šesté ráno obrátila obyvatelka bytového domu, která ohlásila požár v jednom z bytů. O dvě minuty později dorazili na místo policisté z prvosledové hlídky. „Ihned po vyhodnocení situace jeden z policistů vypnul hlavní přívod elektřiny a za pomoci hydrantu a hadice začal požár v bytě v přízemí hasit. Druhý policista mezitím evakuoval obyvatele ostatních bytů, protože celý dům byl silně zakouřený,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Vyšetřování si následně převzal hasiči.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté od čtyřiadvacetiletého obyvatele bytu, v němž začalo hořet, zjistili, že si chtěl na elektrickém grilu připravit jídlo, ale usnul. Probudila ho až sousedka, která požár oznamovala. V tom okamžiku už ale byla celá kuchyň v plamenech,“ uvedla Kozumplíková.

Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,6 promile alkoholu. „Škoda, kterou požár způsobil, je předběžně vyčíslena na tři sta tisíc korun,“ uzavřela mluvčí.