Plameny se šířily po střeše zlínského čtvrtdomku, starší žena skončila s popáleninami

ZLÍN – Noční požár vyděsil obyvatele Kotěrovy ulice ve Zlíně. Požár zachvátil střechu jednoho z místních čtvrtdomků, uvnitř přitom byli dva obyvatelé. Pomoc přivolali všímaví sousedé.

Dvě jednotky hasičů vyrazily k požáru krátce před sobotní půlnocí. „Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár v prvním patře, který se dostal až na střechu. Hasiči ihned zahájili hasební práce a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během požáru se ve čtvrtdomku nacházeli dva lidé. „Starší žena byla popálena a skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření. Muž vyvázl bez zranění. Hasiči taktéž evakuovali obyvatele dalších částí domu. Nikdo z nich nebyl zraněn. A díky rychlému zásahu se požár nedostal na jejich části domu,“ uvedla Javoříková.

Silně zakouřenou část domku hasiči odvětrali přetlakovou ventilací, rozebrali část střešní konstrukce a dohasili skrytá ohniska. Pak celý objekt zkontrolovali termokamerou.

Na požářiště dorazil vyšetřovatel hasičů, aby zjistil příčinu požáru. „Vzniklou škodu na poškozené části domu předběžně stanovil na dva miliony korun. Uchráněn byl majetek v hodnotě devíti milionů korun,“ dodala Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje