Při devatenácti bouračkách se zranilo 15 lidí

KRÁLOVÉHRADECKO – Několik střetů osobních vozidel, dodávka, která skončila jízdu ve škarpě, osobní auto, jež narazilo do mostku, nebo vozidlo co nabouralo do schodiště budovy. Od uplynulého pátku do neděle měli hasiči a záchranáři napříč krajem plné ruce práce.

Na Hradecku se staly čtyři dopravní nehody. V pátek zasahovali hasiči v královéhradecké metropoli u dvou událostí. K první z nich došlo krátce po půl osmé na silnici č. 11 v ulici Víta Nejedlého. Zde se střetla tři osobní auta, čtyři lidé se při nehodě zranili a potřebovali péči zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči z centrální stanice zabezpečili místo události a odstranili následky nehody.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Těsně před půlnocí v ulici Pod Zámečkem havarovalo osobní auto, u kterého došlo k proražení olejové vany. Profesionální jednotka z královéhradecké centrály zasypala unikající olej a provedla úklid silnici.

V sobotu krátce před půl šestou odpolední na silnici vedoucí do Kosiček z komunikace č. 11 bouralo osobní auto Volkswagen, které se převrátilo přes střechu a opět skončilo na kolech. Jeden zraněný byl v péči záchranářů. Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka Chlumec nad Cidlinou zajistili místo události, nabourané auto zabezpečili proti vzniku požáru.

V neděli krátce před půl třetí odpolední v ulici Víta Nejedlého se střetla u obchodního centra dvě osobní auta. Naštěstí se nikdo nezranil. Zasahující profesionální jednotka z centrální stanice zabezpečila místo zásahu, uvolnila silnici a uklidila jí.

Na Jičínsku se bouralo třikrát. V pátek těsně před pátou hodinou odpolední v Jičíně v ulici Na Hrádku odstranili místní profesionální hasiči následky bouračky osobního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění.

Na silnici č. 16 u Vidochova se stala těsně před půl jedenáctou dopolední dopravní nehoda dodávky a osobního auta. Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky odstátnili následky bouračky. „Jeden člověk byl zraněn, postarali se o něj zdravotničtí záchranáři. Provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově, při nakládce na odtah byla silnice na nezbytně nutnou dobu uzavřena,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Krátce před čtvrtou hodinou noční došlo na kruhovém objezdu v Úlibicích k nehodě osobního auta, které částečně skončilo na ostrůvku. U vozidla došlo k úniku oleje z poškozené olejové vany. Profesionální jednotka hasičů z Jičína zabezpečila auto, zlikvidovala unikající provozní kapaliny a zajistila úklid vozovky.

Na Náchodsku museli k bouračkám přispěchat hasiči celkem čtyřikrát. Ke dvěma dopravním nehodám došlo v pátek. Krátce po šesté hodině večerní v Novém Městě nad Metují se v Sokolské ulici střetla dvě osobní auta. Při nehodě se bohužel jeden člověk zranil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolná jednotka, ti uklidili silnici a odstranili uniklé pohonné hmoty.

Těsně před půl sedmou večerní se střetla ve Vysokově u silnice č. 33 čtyři osobní vozidla u benzinky. Při nehodě se zranili čtyři lidé, o které se musela postarat zdravotnická záchranná služba. Na místě zasahující profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda zajistili místo události a postarali se o úklid silnice.

V obci Litoboř, v sobotu krátce po jedné hodině odpolední, bouralo osobní auto na silnici č. 304. Šofér vozidla ukončil jízdu částečně ve škarpě. Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zabezpečila místo dopravní nehody, při které se naštěstí nikdo nezranil. Odtah vozidla si zajistil sám majitel.

K další sobotní dopravní nehodě došlo v Náchodě v Pražské ulici, těsně po druhé hodině odpolední. Místní profesionální hasiči zajistili na místě úklid silnice.

Na Rychnovsku bylo zapotřebí u bouraček hasičů celkem čtyřikrát. V pátek krátce před šestou hodinou večerní došlo v Rybné nad Zdobnicí k bouračce dodávky. Ta ukončila svou jízdu na silnici č. 11 ve škarpě. Při nehodě došlo k jednomu zranění a bylo zapotřebí záchranky. Na místě zasahovali rychnovští profesionální hasiči, kteří provedli na vozidle opatření proti vzniku požáru a usměrňovali provoz na silnici.

V sobotu se havarovalo dvakrát. V Cháborech, krátce po půl sedmé ráno, na silnici č. 14 vyjelo osobní auto ze silnice a narazilo do mostku. Na místě zasahující profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou zabezpečili havarované auto a pomocí jeřábu ho vyprostili a pomohli jej naložit na odtah. O jednoho zraněného člověka se postarali zdravotničtí záchranáři.

Krátce před polednem skončilo u Vamberka ve škarpě na bok převrácené osobní auto. Při nehodě se nikdo nezranil. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka Kostelec nad Orlicí zabezpečili místo události a zkontrolovali havarovaný vůz, zda z něj neunikají provozní kapaliny.

Na silnici č. 311 v neděli krátce po jedné hodině odpolední došlo v Deštné v Orlických horách na zledovatělé silnici k nehodě autobusu. „Cestu blokoval další autobus, který musel část cesty couvat. Havarovaný autobus skončil částečně v příkopu, pomocí vyprošťovacího traktoru ho dostaly jednotky zpět na cestu. Provoz na komunikaci byl na nezbytně nutnou dobu v obou směrech pozastaven,“ komentuje zásah mluvčí hasičů. Při bouračce se naštěstí nikdo nezranil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Deštného v Orlických horách a Orlického Záhoří.

Ani region Trutnovska by se neobešel bez zásahu hasičů u čtyř bouraček. Ke všem došlo v pátek. Několik minut po poledni havarovala dvě osobní auta v Úpici v ulici Dr. A. Hejny. Na místě zasahující trutnovští profesionální hasiči a místní dobrovolná jednotka odstranili následky nehody, při které naštěstí nedošlo ke zranění.

Krátce před šestou hodinou večerní došlo na silnici č. 37 mezi Výšinkou a Stříteží ke střetu dvou osobních vozidel. Jedno z nich skončilo ve škarpě, druhé zůstalo na silnici. Jeden zraněný byl záchranáři převezen do nemocnice. Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka Hajnice zabezpečili místo události, usměrňovali provoz na komunikaci a následně se postarali o odstranění následků nehody.

V Náchodské ulici v Trutnově v části Poříčí, zabezpečili profesionální trutnovští hasiči havarované vozidlo, které narazilo do schodiště do budovy. K nehodě došlo těsně po půl osmé večer. Hasiči zabezpečili místo zásahu i nabourané vozidlo a postarali se o zprůjezdnění komunikace.

Krátce před osmou hodinou večerní se na silnici č. 37 u obce Kocbeře převrátilo osobní auto na střechu. Šofér vozidla se z něj dokázal dostat ven sám, ale potřeboval péči zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem zabezpečili havarované vozidlo a odklidili ho mimo silnici, poté jednotka provedla úklid místa nehody.