Školáci a učitelé uklidili z břehů Vsetínské Bečvy 3 tuny odpadu

VSETÍNSKO – Celkem 7 základních škol se v pondělí 4. dubna zapojilo do úklidu Vsetínské Bečvy od Vsetína až po Karolinku. Dobrovolníky neodradilo ani sychravé počasí, a tak se na březích řeky sešlo společně s pracovníky Povodí Moravy na 750 žáků a 30 učitelů. Akce proběhla v rámci celostátní iniciativy Ukliďme Česko.

Úklid probíhal na 25 kilometrech, zejména u cyklostezky, které se vine podél řeky. Dobrovolníci se do práce vrhli s obrovským nadšením a během dne nasbírali celkem 3 tuny odpadu. „Jednalo se především o PET lahve, plastové obaly, plechovky, skla a staré oděvy i obuv. Dále se vyskytoval poměrně objemný odpad v podobě matrací, bojlerů či starých kol. Mezi nalezené kuriozity patří peněženka s doklady, která byla úspěšně vrácena majiteli, a vysavač,“ přiblížil mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pracovníci valašskomeziříčské pobočky Povodí Moravy do akce přispěli nejen vlastními silami, ale i ochrannými rukavicemi a sběrnými pytli. Zajistili také odvoz odpadu do sběrných dvorů.

„Velké poděkování patří všem účastníkům akce, zejména těm nejmladším. Tímto přístupem se už od nejmenšího věku vytváří kladný vztah člověka k přírodě, který může být kladně zhodnocen v pozdější době. Doufám, že se podaří v dalších letech podobnou akci zopakovat. Musíme ale také věřit, že vztah lidí k okolí Bečvy se v budoucnu jenom zlepší a okolí řeky se stane příjemnějším,“ poděkovala školám za spolupráci vedoucí valašskomeziříčského provozu Povodí Moravy Pavlína Burdíková .

Foto: archiv Povodí Moravy, s. p.
Foto: archiv Povodí Moravy, s. p.