Soutěžte s Barbuchou na výstavě ilustrací!

ČESKÝ KRUMLOV – Víte, kdo je autorem strašidla Barbuchy z pohádky Kubula a Kuba Kubikula Vladislava Vančury? Výtvarník Jindra Čapek, jehož ilustrované knihy získávají obdivovatele již čtyřicet let. Dvě stovky jejich originálů si můžete prohlédnout na výstavě, kterou doprovází i výtvarná soutěž pro děti. Zvládnou si představit vlastního Barbuchu?

Dětské knihy ilustrované Jindrou Čapkem si už čtyřicet let získávají obdivovatele na čtyřech kontinentech a vyšly v úctyhodných třiceti světových jazycích. Jindra Čapek, žijící v Českém Krumlově, tak patří bezesporu mezi nejlepší evropské ilustrátory dětských obrázkových knih. Hlavní postavou rozsáhlého výstavního projektu je notoricky známé medvědí strašidlo Barbucha. Zvládnou si vaše děti představit své vlastní strašidlo? Jak vypadá? Jaké má nadpřirozené schopnosti? Jeho podobu a jméno pak už stačí jen zachytit na soutěžní kartu a zapojit se do výtvarné soutěže, která není jen o výtvarném talentu, ale především o originalitě. Vyhrát můžete pobyt v Klášterních apartmánech, podepsané knihy či dárkový balíček.

Na výstavě Svět fantazie Jindry Čapka uvidíte dvě stovky originálů knižních ilustrací pro děti a odkryjete podivuhodný svět fantazie plný pohádkových příběhů, tajuplných krajin, pitoreskních postav, zvířat i nadpřirozených bytostí. V Klášterech Český Krumlov ji můžete navštívit do 1. května.