Video: Požár způsobil na rodinném domě škodu přesahující milion korun

HRADEC KRÁLOVÉ – Uplynulou neděli, krátce před sedmou hodinou ranní, plameny ohně likvidovaly dům v Cihlářské ulici ve Svobodných Dvorech. Na místo přispěchalo osm hasičských jednotek.  Na zasažené půdě museli hasiči pracovat v dýchacích přístrojích.

Požár se jednotkám podařilo lokalizovat za necelou hodinu. V půdních prostorech byl uložen molitan, propanbutanové lahve a část autogenové soupravy, jednotky všechny věci vynosily ven. „Před 10. hodinou dopoledne ohlásil velitel zásahu na operační středisko likvidaci požáru. Oheň stihl poničit asi polovinu 35 m dlouhého objektu. Vyšetřovatel předběžně odhadl, že se škoda pohybuje kolem 1,2 milionu korun,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K ohledání místa po požáru byla přizvána také vyšetřovací skupina z Institutu ochrany obyvatelstva. Zjistilo se, že požár vznikl kvůli technické závadě na elektroinstalaci. Naštěstí se nikdo nezranil.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Hradec Králové – Pražská, dobrovolné jednotky města Hradec Králové – Plačice, Plácky, Třebeš, Březhrad a dále také dobrovolné jednotky z Lochenic a Chlumu.