Za tři měsíce havarovalo na Vysočině přes 1000 řidičů. Sedm lidí nehodu nepřežilo

KRAJ VYSOČINA – V průběhu prvních tří měsíců letošního roku šetřili policisté v kraji celkem 1022 dopravních nehod, při kterých se zranilo 205 osob. Nejvíce havárií bylo na Jihlavsku (229 nehod), nejméně na Pelhřimovsku (158 nehod).

S lehkým zraněním z nehod vyvázlo 193 osob, 12 osob bylo zraněno těžce. Šest lidí podlehlo zraněním bezprostředně po nehodě, jeden člověk zemřel na následky zranění později v nemocnici.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mezi nejčastější příčiny patřily nesprávný způsob jízdy (408 dopravních nehod) a nečekané střety s lesní zvěří (390 dopravních nehod). Kvůli nepřiměřené rychlosti havarovalo 144 řidičů, za 60 nehodami stálo nedání přednosti v jízdě. „Ve 34 případech policisté zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a v jednom případech byl pod vlivem drog,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Havárie se nevyhnuly ani motorkářům a cyklistům. Na motorkách bouralo sedm osob, pět z nich nehodu samo zavinilo. Zároveň havarovalo i pět cyklistů, z nichž jeden sedl na kolo opilý. Účastníky nehod bylo i osm chodců, jeden na následky zranění zemřel.