Hasiči na zasahovali u dvou požárů a u tří dopravních nehod. Škody jdou do statisíců

NÁCHODSKO – Požár osobního auta v hale zemědělské budovy, vlak, který narazil do nákladní rampy, nebo náraz osobního vozidla do sloupu elektrického vedení. Profesionální a dobrovolné hasičské jednotky měly během včerejšího dne plné ruce práce.

K prvnímu zásahu jednotek došlo krátce po půl čtvrté v noci při požáru zemědělské budovy v Teplicích nad Metují v části Dolní Teplice. Z dosud nezjištěných důvodů uvnitř haly začalo hořet osobní auto a okolní odpad. Za necelou hodinu se podařilo hasičům požár lokalizovat. Poté prováděli dohašování ohnisek a bylo také nutné rozebírat konstrukci haly, aby se zjistilo, jestli nedochází ke skrytému hoření. Krátce po šesté hodině ranní byl požár zcela zlikvidován. Škoda, kterou oheň napáchal je zhruba 300 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, za pomoci dobrovolných hasičů z Teplic nad Metují, Police nad Metují a Adršpachu.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Broumově, krátce před osmou hodinou ranní, bouralo osobní auto na silnici č. 303 u části Velká Ves. Vozidlo narazilo do betonového mostku, naštěstí se nikdo nezranil. Broumovští profesionální hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a úniku pohonných hmot, pak jej odklidili na kraj silnice.

K další nehodě došlo opět v Broumově, tentokrát se však jednalo o železniční nehodu. Ta se stala krátce před půl devátou ranní. Nákladní vlak narazil do mobilní rampy, při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Místní profesionální hasiči zajistili místo nehody.

Ve Velkých Petrovicích v části Petrovice, těsně před desátou hodinou odpolední nabouralo osobní auto Škoda do sloupu s elektrickým vedením. Jelikož hrozil pád přeraženého sloupu, musela být silnice na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Na místě zasahovali náchodští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Police nad Metují, ti zajistili havarované vozidlo. Poté si místo k vyšetřování převzali policisté a také energetici.

Na silnici č. 304 v obci Hořičky došlo krátce před polednem k požáru osobního auta. Plameny ohně byly zlikvidovány zhruba po půl hodině. K zahoření došlo kvůli technické závadě za jízdy vozidla. Škoda na autě byla vyčíslena na zhruba 70 tisíc korun. Na místě zasahovali jaroměřští profesionální hasiči a místní dobrovolná jednotka.