Jihlavská nemocnice se zapojí do Dne melanomu. Nechte si bezplatně vyšetřit znaménka

JIHLAVA – Nemocnice Jihlava se 20. května zapojí do akce Den melanomu. Vyšetření znamének proběhne v kožních ambulancích v přízemí interního pavilonu. Zájemci se musejí předem telefonicky objednat.

Dermatologické oddělení jihlavské nemocnice zve na pátek 20. května k návštěvě všechny, které trápí podezřelá znaménka. Věnovat se jim budou kožní lékařky pod vedením doktorky Zuzany Nevoralové.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zdejší dermatologické oddělení má certifikát pro vyšetřování pigmentových afekcí, Evropského dne melanomu se účastní již více než deset let. „O vyšetření mají obecně větší zájem ženy, nejvíce ve středním věku. Chodí ale i děti a starší obyvatelé až do 90 let,“ říká doktorka Nevoralová.

Zájemci budou vyšetřováni v časech od 8:00 do 14:00 hodin v kožních ambulancích, které se nacházejí v ambulantní části kožního oddělení (přízemí interního pavilonu). Dveře budou označeny cedulí Den melanomu. Návštěva dermatologie proběhne formou krátkého rozhovoru a samotného vyšetření.

Podezřelé útvary lékařky navíc vyšetří dermatoskopem. Jedná se o speciálně zvětšenou lupu, takže vyšetření je rychlé a nebolestivé. Na závěr dostanou všichni letáčky s instrukcemi ke správnému vyšetřování „mateřských znamének“ a ochraně proti slunečnímu záření.

Objednání bude možné telefonicky na čísle 567 157 494, a to od 9. do 10. května v době od 8.00 do 12.00 hodin.