Rožnov o velikonočním víkendu očekává nápor řidičů, s parkováním pomůže mapka

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – O nadcházejícím prodlouženém velikonočním víkendu proběhne ve Valašském muzeu oblíbený pořad Velikonoce na Valašsku a městská policie tak očekává nápor řidičů, kteří budou chtít zaparkovat co nejblíže. Na všechny se ale nemůže dostat, proto bude rozdávat praktické mapky, které ukážou, kde jsou volná místa a jak se co nejpohodlněji dostat na místo konání akce.

Předchozí dva roky se Velikonoce na Valašsku kvůli pandemii nekonaly, město si je jisté, že letos bude doslova narváno. Z toho důvodu apeluje na řidiče, aby se o víkendu nesnažili za každou cenu dostat přímo k muzeu.  „Je tam sice velké hlavní parkoviště u Mlýnské doliny s přibližně 120 parkovacími místy, ale toto často bývá už před desátou hodinou plně obsazeno a řidiči pak stejně musí hledat jiná místa. Doporučujeme tedy řidičům stáhnout si parkovací mapku a využít i místa kousek dále, než přímo u muzea, kde se zkrátka všichni nevejdou,“ řekla Pavlína Polášková, tisková mluvčí Valašského muzea v přírodě.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Obdobně to vidí i městská policie, která bude přijíždějícím řidičům rozdávat mapku, ve které je u každé plochy vyznačena přesná adresa, uvedena vzdálenost v metrech a doba chůze k muzeu. Je dostupná také ke stáhnutí na stránkách nebo na webu a facebooku Valašského muzea v přírodě. Mezi lokality, kde jsou dostatečné parkovací kapacity bezplatného parkování, ale návštěvníci je příliš nevyužívají, patří například plocha u zimního stadionu nebo plochy u obchodních center na ulici Meziříčská. Z těchto lokalit je to zhruba 20 minut procházky do muzea. Naopak letos nepůjde využít parkoviště na Bezručově ulici, kde probíhá demolice starého kina.