U tragického čelního střetu osobního auta a kamionu zasahovaly všechny složky IZS

RYCHNOVSKO – Dnes o půl desáté dopoledne, na silnici 1/11 v katastru části Sebranice u Vamberka, došlo k vážné dopravní nehodě. Osobní vozidlo po tvrdém střetu s kamionem skončilo mimo silnici převrácené na střeše. Přesnou příčinu dopravní nehody, která připravila o život dva seniory nyní vyšetřují rychnovští policisté.

„K nehodě pravděpodobně došlo tak, že řidič osobního vozidla jedoucí od Vamberku po projetí levotočivé zatáčky přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, „říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V osobním autě zůstali zaklíněni dva lidé, které museli zasahující profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka Kostelec nad Orlicí ven vyprostit. Ve vážném stavu byl 79letý řidič osobního auta letecky transportován do nemocnice, kde bohužel odpoledne podlehl svým zraněním. Jeho 77letá spolujezdkyně zemřela na místě. Řidič kamionu se naštěstí nezranil a podstoupená dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala negativní výsledek.

„Provoz na komunikaci musel být uzavřen. Jednotky zabezpečily oba havarované vozy, na základny se vracely kolem 11. hodiny,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Silnice byla opět plně průjezdná o půl třetí odpoledne.