Žena s dětmi v autě přehlédla na přejezdu výstrahu na projíždějící vlak

PROSTĚJOVSKO – Štěstí v neštěstí měla včera odpoledne 42letá žena, která jela v osobním autě se svými nezletilými dětmi. V Kostelci na Hané na Prostějovsku přehlédla světelnou výstrahu na železničním přejezdu a najela na trať v době, kdy tudy projížděl vlak.

Včera odpoledne řídila 42letá žena osobní auto, ve kterém vezla své nezletilé děti. „Řídila po ulici Husova, ale zřejmě se plně nevěnovala řízení, protože přehlédla světelnou výstrahu červených přerušovaných světel na železničním přejezdu a přeslechla i zvonek zabezpečovacího zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Žena najela na trať v době, kdy tudy projížděl vlak směřující do Prostějova a došlo ke střetu levé přední části auta s pravým bokem vlakové soupravy. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil a vznikla pouze hmotná škoda na vozidle a vlaku, která byla policí předběžně vyčíslena na 220 000 korun. Vliv alkoholu policisté vyloučili dechovou zkouškou u řidičky i strojvedoucího.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.