Muž chtěl ukrást kartony cigaret, ale prodavač ho vyrušil. Poznáváte ho?

PRAHA – Pražská policie pátrá po neznámém muži, který se rozhodl v obchodě s potravinami ukrást cigarety. Prodavače, který ho při krádeži vyrušil, napadl a dal se na útěk. Ve svém rozrušení lup však zahodil. O případu dnes informovala policejní mluvčí Martina Špryslová.

Neznámý muž navštívil obchod s potravinami v pražských Kobylisích začátkem března ve večerních hodinách. „Nejprve to vypadalo, že si jde jen nakoupit, avšak po zaplacení se do prodejny vrátil a zamířil přímo do kanceláře pro zaměstnance. Vzhledem k tomu, že prodavač ztratil muže z dohledu, rozhodl se překontrolovat kancelář, kam zákazníci často mylně vstupují. V momentě, kdy otevřel dveře, se jeho podezření potvrdilo. Podezřelý si plnil svůj batoh kartony s cigaretami,“ sdělila k případu mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jakmile muž prodavače uviděl, zaútočil na něj slovně i fyzicky. Nakonec z prodejny utekl, ale prodavač ho pronásledoval. Zloděj ve svém rozrušení svůj batoh odhodil a pokračoval v útěku. „Pokud podezřelého poznáváte, kontaktujte prosím linku 158,“ vyzvala veřejnost Špryslová a dodala, že policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Muži hrozí dva roky vězení.