Na nábřeží byla umístěná novinka, která recituje a vypravuje

HRADEC KRÁLOVÉ – Naproti gymnáziu J. K. Tyla se mohou nyní občané setkat s novou kovovou „hlásnou troubou“, která jim připomene hradecké rodáky i významné okamžiky města. Další Poeziomaty najdou lidé také v dalších dvou desítkách českých měst.

V pondělí 11. dubna dopoledne byl na Tylově nábřeží za přítomnosti primátora slavnostně odhalen tzv. Poeziomat. Jedná se o kovové zařízení ve tvaru trubky, které po zatočení klikou nabídne občanům kromě ukázek básní vztahujících se ke královéhradecké metropoli také informace o významných městských stavbách či rodácích. Slavnostního aktu se zúčastnil také herec Ondřej Malý, který některé z textů namluvil. „Do repertoáru jsme navíc nechali zařadit také vzpomínky na důležité sportovní okamžiky jako například první zápas tehdejšího Spartaku Hradec Králové v nejvyšší fotbalové lize nebo záznam oslav ze zisku Prezidentského poháru hokejisty hradeckého Mountfieldu,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Populární herec Ondřej Malý se také zúčastnil slavnostního odhalení Poeziomatu (foto: oficiální www města Hradec Králové).