Opatření na Velikonoce: V terénu budou dopravní i pořádkoví policisté

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Na silnicích jsou o Velikonocích již pravidlem zvýšené kontroly. Důraz bude kladen především na zákaz požívání alkoholu a návykových látek u řidičů, dodržování stanovených rychlostních limitů či používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů dětí.

Přes každoročně avizované kontroly se stále najdou za volantem hazardéři, které dopravní či pořádkoví policisté přistihnou při páchání přestupku nebo trestného činu. Policisté ale také dohlédnou na rozjezd na svátky ve středu, protože ve čtvrtek začínají prázdniny ve školách, a samozřejmě také na návrat, který bývá nejsilnější v pondělí odpoledne. Se silným provozem mohou řidiči počítat tradičně na hlavních tazích a na výjezdech či vjezdech do větších sídel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Řidiči by si měli na silnicích počínat zvlášť ohleduplně, protože na cesty vyrazí i sváteční řidiči a lze očekávat také vyšší počet chodců, cyklistů i motocyklistů. Samozřejmostí je dodržování pravidel silničního provozu. „Doporučujeme vyrazit s předstihem a věnovat se řízení. Při dojíždění do kolon nezapomeňte zapnout výstražná světla,“ upozornil policejní mluvčí Pavel Šváb.