Opilý řidič kličkoval s kamionem po D1, nakonec ho převrátil do příkopu

KRAJ VYSOČINA – Řidiči jedoucí v pondělí 11. dubna kolem půl osmé večer po dálnici D1 směrem na Prahu byli svědky riskantní jízdy kamionu, který cestou kličkoval a narážel do svodidel. Vozidlo nakonec skončilo v příkopu. Řidič, který policistům nadýchal skoro tři a půl promile, strávil noc na záchytce.

Informaci o podivné jízdě kamionu, který přejížděl po dálnici D1 zleva doprava, získali policisté od několika řidičů. „Shodně uváděli, že po dálnici jede tahač s návěsem a velice nebezpečně kličkuje přes všechny jízdní pruhy a naráží do svodidel na obou stranách jízdního pásu a svou jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Než na místo dorazili policisté, kamion už ležel na boku v příkopu. „Řidič přejel přes odstavný pruh vpravo mimo komunikaci, kde narazil přední částí do dopravního značení, kdy následně sjel do travnaté příkopy, kde se jízdní souprava převrátila na pravý bok,“ doplnila mluvčí.

K žádnému zranění naštěstí nedošlo. Dechové zkoušky ukázaly, že řidič zkonzumoval nemalé množství alkoholu. Poprvé mu policisté naměřili 3,23 promile, podruhé dokonce 3,40 promile. Záchranáři muže převezli na vyšetření do nemocnice, ale vzhledem k tomu, že se začal chovat agresivně, putoval odtamtud rovnou na záchytku.

Během zastávky popíjel koňak

Policisté zjistili, že řidič vyjel s kamionem ze Slovenska a s nákladem krbů měl namířeno do Francie. Kolem půl páté odpoledne měl na D1 zastávku. „Do doby, než pokračoval v jízdě, popíjel ve vozidle koňak Metaxa. Pitím alkoholu údajně řešil aktuální, blíže nespecifikované, osobní problémy,“ dodala Dana Čírtková.

Kontrola stavu dálnice ukázala, že řidič svou jízdou poškodil středová i krajová svodidla v délce tří kilometrů. Hmotná škoda vzniklá při nehodě tak přesáhla 700 tisíc korun. Cizinec je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR