Parkovací kapacita na Hranečníku nestačí, řešení bude stát 21 miliónů

OSTRAVA – Parkoviště typu P + R na terminálu v Ostravě – Hranečníku patří k velmi využívaným. Dosavadní kapacita parkovacích stání pro řidiče, kteří zde zanechají své čtyřkolové miláčky, je však už nedostatečná. Město proto chce parkoviště rozšířit a opatřit nově závorami.

„Město plánuje navýšení parkovací kapacity o 86 míst. Prioritou je nadále, aby lidé odstavili svá auta mimo centrum Ostravy,“ řekla mluvčí magistrátu, Gabriela Pokorná s tím, že od vyvedení automobilů z centra města si radnice slibuje naplňování cíle, kterým je snížení emisí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přestupní terminál na Hranečníku bude mít na konci celé stavební akce kapacitu 169 parkovacích míst. Nebude chybět ani systém sdílených kol, jelikož z Hranečníku vede cyklostezka do centra města i dalších obvodů.

V areálu terminálu řidiči nově najdou i nabíječky pro elektromobily. „Projekt, který je zpracovaný s ohledem na životní prostředí, počítá také s výsadbou zeleně a využitím dešťové vody. Ta bude díky vsakovacím spárám zpětně použita k zálivce zeleně,“ uvedla  náměstkyně ostravského primátora, Zuzana Bajgarová.

Náklady na dostavbu nových parkovacích ploch dosáhnou 21,8 milionů korun bez DPH. Stavba bude probíhat od dubna do listopadu 2022.