Řidiče na Šumpersku kontrolovali netradiční strážci pořádku

ŠUMPERSKO – Stejně jako v zimě kontrolovali řidiče na Šumpersku čerti a andělé, podobně i dnes – před Velikonocemi – se mohli setkat na silnicích s netradiční silniční kontrolou. Na dodržování pravidel silničního provozu dohlížely děti ze základní školy v Bohutíně.

Dnes v dopoledních hodinách se uskutečnila na Šumpersku netradiční předvelikonoční silniční kontrola. „Šumperští dopravní policisté připravili ve spolupráci s Krajským koordinátorem BESIP Ing. Charouzem dopravně preventivní akci s názvem „Bezpečně si jedu i na Škaredou středu“, na které se podílely také děti ze základní škody v Bohutíně,“ uvedl policejní preventista Ladislav Jílek. Jedná se o dopravně preventivní akci, při které policisté provedou silniční kontrolu a děti pak řidiče, kteří mají vše v pořádku, odmění drobným dárkem v podobě vlastnoručně vyrobeného usmívajícího se smajlíka, kterého si pro tuto příležitost připravily. Řidiči, kteří se dopustí dopravního přestupku, dostanou od dětí smajlíka, který se mračí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Cílem této akce je připomenout dětem pravidla bezpečného chování v silničním provozu a prakticky jim ukázat průběh silniční kontroly. Neméně důležitým cílem je preventivně působit na samotné řidiče prostřednictvím nejzranitelnějších účastníků silničního provozu.

Během dopolední akce děti rozdaly ve většině případů usmívající se smajlíky, protože řidiči měli většinou vše v pořádku. „I díky vydařenému počasí, které při akci panovalo, se akce vydařila ke spokojenosti všech zúčastněných,“ dodal Jílek.