Zájem o testování je malý, brněnská nemocnice bude mít přesto přes Velikonoce otevřeno

BRNO – I když byla zrušena koronavirová opatření a není nutné dokládat bezinfekčnost, Fakultní nemocnice Brno bude testovat i přes Velikonoce. Stěrové místo bude otevřeno od 8 do 17 hodin, a to i pro neregistrované.

Fakultní nemocnice testuje na základě požadavku od praktického lékaře či hygieny, poskytuje také placenou službu antigenního i PCR testování. „Od 1. března 2022 je všem hrazen zdravotní pojišťovnou jeden PCR test měsíčně, zdarma zůstávají pro indikované. Cena antigenního testu je pro samoplátce 20 korun, cena PCR testu pro samoplátce je 853 korun,“ informuje tisková mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Na místě je možné platit pouze kartou, výsledky antigenu přijdou do 5 hodin, PCR testu do 48 hodin.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Laboratoře fakultní nemocnice výsledky sekvenují a zjistily, že ze 250 vzorků v posledních 6 týdnech převládala varianta omikron, a to v 99,6 %. Odběrové místo se nachází v prostorách pavilonu F, mimo pracovní dny je uzavřena vrátnice z ulice Jihlavská, proto je nutné využít přístup z vrátnice Netroufalky. Příjezd autem ke stěrovému místu je pouze pro imobilní pacienty.