Zlínská univerzita oslavila 20. výročí založení

ZLÍN – Slavnostním shromážděním v nově zrekonstruované aule si dnes Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně připomněla 20 let existence. Ceremoniál byl náhradou za oslavy, které se loni kvůli epidemii koronaviru nemohly uskutečnit.

Na slavnostní událost dorazilo přes 400 hostů z řad studentů, zaměstnanců a dalších významných osobností. Pozvání přijali rektoři českých vysokých škol, zástupci České akademie věd, spolupracujících firem i veřejných institucí. „Jsem velmi rád, že jsme se mohli dnes takto po dlouhé době všichni potkat. Obzvláště v tak krásných, nově zrekonstruovaných prostorách je to pro mě obzvlášť radostné,“ prohlásil dnes rektor zlínské univerzity profesor Vladimír Sedlařík. „Rád bych zmínil, že i přes obtíže způsobené pandemií nebo současnou krizí na Ukrajině si i nadále snažíme zachovat naši prvotní vizi, a to být mezinárodně uznávanou univerzitou, a neustále na tom pracujeme,“ dodal.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pozvání přijala i světově uznávané architektka a zlínská rodačka Eva Jiřičná. Ta se na rekonstrukci auly přímo podílela a je autorkou architektonické studie. „Nejdůležitější je, aby se lidé, kteří tady budou sedět a poslouchat, cítili dobře. Myslím, že se nám podařilo vytvořit velmi příjemné a reprezentativní prostředí, přeci jen se tady odehrávají velmi důležité okamžiky v životě studentů i jejich rodin v podobě promocí,“ míní Eva Jiřičná.

Během slavnostního ceremoniálu rektor rovněž ocenil významné osobnosti, které v uplynulých dvaceti letech přispěly k rozvoji univerzity. Mezi nimi také profesora Petra Sáhu, emeritního rektora, který před dvaceti lety stál u založení zlínské univerzity.

Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB
Foto: archiv UTB