Literární festival nabídne autorská čtení i jízdu retrobusem

ČESKÉ BUDĚJOVICE  – Milujete knihy? Rádi navštěvujete autorská čtení? Chcete se svézt retrobusem za doprovodu básní a písniček? Nejen to vám splní festival Literatura žije 2022, který můžete navštívit na několika místech krajského města.

Literárně-hudební basking pod širým nebem najdete na náměstí Přemysla Otakara II.  Proběhne tu čtení a hraní vlastních i cizích textů a písniček, graffiti workshop a vystoupí místní i přespolní umělci. Autorský divadelní kus zde předvedou bezdomovci z Domu sv. Pavla a využít můžete i knižní stan s bazarem knih. V Galerii Kabinet CB v Nové ulici proběhne čtení z nové knihy Michala Štěpánka „Kam a Rádi“. Zábavný a chytrý příběh pro děti o hloubavém medvědovi a akčním ježkovi je psán kosím písmem a přeložen do lidské řeči. Těšit se můžete i na besedu a autorské čtení z knih Vojtěcha Matochy, autora oceňované trilogie z prostředí tajuplné pražské čtvrti Prašina, či křest a představení nové knihy Aleše Palána Robinsoni a donkichoti.

Chcete se projet městem literárním retrobusem za doprovodu básní, písniček a performance různých autorů? To se vám povede pouze během festivalu Literatura žije 2022, kterým ožijí České Budějovice od 26. do 29. dubna.