Školka v Řečkovicích dostala novou zelenou střechu

BRNO – Budova při Mateřské škole Měřičkova se dočkala nové zelené střechy. Město na její realizaci přispěje částkou 222 tisíc korun.

„Městská část Brno – Řečkovice a Mokrá hora rozšiřuje kapacity Mateřské školy v ulici Měřičkova. Bývalá kotelna, která se nachází v areálu školky, bude upravena a vznikne tu nová třída. Před nedávnem zde byla dokončena zelená střecha o ploše 159 m². Na nákladech, které činí 495 tisíc Kč, by se mělo město Brno podílet částkou 222 600 Kč,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město podporuje vytváření zelených střech již několik let. Od roku 2019 vypisuje dotace na jejich pořízení a bylo zrealizováno 202 projektů, na které Brno přispělo téměř 30 milionů korun. Plochu instalovaných zelených střech je možné přirovnat k sedmi fotbalovým hřištím. Letos si občané mohou o dotaci požádat od února do října, připraveno je téměř 20 milionů.