Střet tří aut za obcí Citonice na Znojemsku: Pro jednoho zraněného letěl vrtulník

ZNOJMO – V neděli v poledne se střetla tři osobní auta za obcí Citonice směrem na Znojmo. Zranilo se šest cestujících, jednoho zraněného v kritickém stavu transportoval do nemocnice vrtulník.

Za obcí Citonice zasahovaly v neděli po poledni hasiči i záchranáři včetně vrtulníku u nehody tří osobních vozidel. Jak uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb, jedno z aut dostalo smyk a lehce se střetlo s vozem jedoucím v protisměru. Potom se ale čelně srazilo s dalším autem. Zdravotníci ošetřili celkem šest zraněných. „Jednoho pacienta bylo nutné resuscitovat. Za stálé resuscitace pak těžce zraněného muže po leteckém transportu předali v kritickém stavu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Také druhý z pacientů utrpěl těžká zranění, po ošetření zdravotníci nezletilého mladíka převezli na ARO Dětské nemocnice v Brně,“ popsala zásah mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Středně těžce zraněného mladého muže zdravotníci po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče směřovali na urgentní příjem Nemocnice Znojmo. Zbývající muž, žena a dítě se zranili lehce. Také tyto pacienty zdravotníci po ošetření převezli do znojemské nemocnice. U nehody zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Znojmo. „Hasiči pomohli z vozidel vyprostit lidi a asistovali při jejich naložení do dopravních prostředků záchranářů. Zabezpečili také místo nehody a uklidili komunikaci,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.