Čelní srážka aut na Havlíčkobrodsku: jeden člověk nepřežil, další je těžce zraněný

HAVLÍČKŮV BROD – K tragické dopravní nehodě došlo dnes ráno mezi obcemi Skála a Rozkoš na Havlíčkobrodsku. Po střetu dvou vozidel zůstal na místě jeden mrtvý, další člověk byl s vážným zraněním letecky transportován do nemocnice.

Nehoda se stala v úterý 19. dubna krátce před sedmou hodinou ráno na silnici I/34 mezi obcemi Skála a Rozkoš na Havlíčkobrodsku. „Na místě se čelně střetla dvě osobní vozidla – Toyota RAV 4 a Škoda Octavia. V jednom z vozidel cestoval řidič a spolujezdkyně. Ve druhém vozidle pouze řidič. Následky střetu jsou fatální – spolujezdkyně z osobního vozidla utrpěla těžké zranění, kterému na místě podlehla,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

K nehodě se vyjádřil i mluvčí záchranné služby Petr Janáček: „V péči našich záchranářů skončili dva pacienti. Jeden byl s lehčím zraněním převezen sanitkou do nemocnice v Havlíčkově Brodě, druhý utrpěl zranění těžšího charakteru a letecky jsme ho transportovali do traumacentra v Brně.“

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Silnice byla po nehodě uzavřena, provoz odkláněli policisté na objízdné trasy. „Za nehodou se vytvořila kolona vozidel, která se kolem půl jedenácté začala pomalu rozjíždět. Další  okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření,“ dodala Dana Čírtková.