Čtyřletý cestovatel se ve Zlíně sám vypravil trolejbusem do cirkusu

ZLÍN – Chvíle intenzivního strachu si o velikonoční neděli prožili dědeček a maminka čtyřletého dobrodruha. Ten využil chvíle nepozornosti a vydal se trolejbusem do cirkusu.

Na služebnu městské policie na Jižních Svazích se po druhé odpoledne dostavil vystrašený muž se ženou. „Strážníkům uvedli, že se jedná o dědu a maminku malého chlapce, který s ní byl před domem venku. Když jen na malý okamžik odběhla do bytu, po návratu zjistila, že se zde již syn nenachází,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Naštěstí jen o několik minut dříve se na operační centrum městské policie obrátila pracovnice cirkusu, kam se bez doprovodu rodičů dostavil malý chlapec, který měl údajně přicestovat trolejbusem. Na místo proto vyrazila nejbližší motorizovaná hlídka.

„Během následujících okamžiků bylo zjištěno, že se jedná o čtyřletého klučinu, po němž se již na Jižních Svazích rozjíždělo pátrání. Strážníci ho tedy přepravili zpět za maminkou a dědou, který mu poté přislíbil návštěvu cirkusu, tentokrát již ale v jeho společnosti,“ uzavřel příběh Pavel Janík.