Odstartovala oprava jihlavského tunelu. Řidiče čekají dvouměsíční objížďky

JIHLAVA – Silničáři dnes zahájili opravu technologické části tunelu Jihlava, která si vyžádá uzavření úseku mezi Jiráskovou a Pelhřimovskou ulicí o délce cca 1,8 km. Po dobu 8 týdnů budou do města vjíždět pouze autobusy a vozidla dopravní obsluhy, ostatní řidiče čekají objížďky.

Tunel Jihlava, který je součástí silnice I/38 na obchvatu města, je od úterý 19. dubna uzavřen, informovali jsme o tom zde. „Práce budou probíhat za úplné uzavírky tunelu po dobu 8 týdnů, což je o 2 týdny méně proti předpokladu daného projektovou dokumentací. V obou směrech bude tedy doprava převedena na značené objízdné trasy,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Pro vozidla nad 3,5 t, mimo dopravní obsluhy a autobusů, je nyní celé město uzavřeno. Zákazy vjezdu jsou na Jiráskově ulici u sjezdu z I/38 směrem do centra i z centra, na Romana Havelky u OBI, na Sokolovské za křižovatkou s Pávovskou, na Polenské za křižovatkou s Průmyslovou, na II/602 od Velkého Beranova na úrovni Malého Beranova, na Brtnické za mostem přes Jihlávku, na Žižkově a Rantířovské u ONO a na Humpolecké při vjezdu do města.

Objízdné trasy pro vozidla nad 3,5 tuny

 Pro trasu Znojmo–Praha/Havlíčkův Brod: ve směru po I/38 od Znojma před uzavřeným tunelem na II/602 do Pelhřimova a dále po I/34 na D1 exit 90 Humpolec na Prahu nebo na po I/34 na Havlíčkův Brod.

 Pro trasu Praha–Znojmo: ve směru od Prahy z D1 exit 90 Humpolec po I/34 do Pelhřimova a dále po II/602 do Jihlavy a dále po I/38 na Znojmo.

 Pro trasu Havlíčkův Brod–Znojmo: ve směru od Havlíčkova Brodu po I/38 na D1 exit 112 Jihlava a dále po D1 na exit 90 Humpolec a dále po I/34 do Pelhřimova a dále po II/602 do Jihlavy a dále po I/38 na Znojmo.

 Pro trasu Praha/Havlíčkův Brod–Třebíč: z D1 exit 112 Jihlava po D1 na exit 134 Měřín a dále po II/602 a II/360 do Třebíče.

Objízdné trasy pro vozidla do 3,5 tuny

Kratší trasa

 Ve směru na Znojmo z I/38 po Jiráskově, Hamerníkově, U Cvičiště, Žižkově a Pelhřimovské zpět na I/38 (cca 2,7 km).

 Ve směru na Havlíčkův Brod z I/38 po Žižkově, Dvořákově, Jiráskově zpět na I/38 (cca 3,9 km).

Delší trasa

 Z I/38 po Jiráskově, Na Dolech, Humpolecké a dále po II/523 do Větrného Jeníkova, dále po II/131 do Opatova a po II/602 zpět do Jihlavy a na I/38 (cca 36 km).