Policisté načapali na silnicích přes tři stovky hříšníků a udělili pokuty za více než 170 tisíc korun

KRÁLOVÉHRADECKO – Při dopravně bezpečnostní akci pod názvem Velikonoce, dohlíželo na silniční provoz napříč celým krajem 149 policistů. Ti zkontrolovali celkem 1562 vozidel. Největší prohřeškem šoférů bylo nedodržování maximální povolené rychlosti.

Policisté na místě potrestali 304 provinilců a uložili jim pokuty v celkové výši 174.100 korun. Dalších 24 hříšníků bylo nahlášeno správním orgánům k dořešení. Jako již tradičně bylo nejvýraznějším porušováním pravidel nerespektování maximálních povolených rychlostních limitů. Na místě za to bylo pokutováno 115 řidičů v celkové sumě 99.500 korun. Mezi další prohřešky patřila u 34 řidičů jízda bez zapnutých bezpečnostních pásů, třiapadesát aut bylo v naprosto nevyhovujícím technickém stavu. Pět šoférů nemělo platnou dálniční známku a dalších sedm drželo za jízdy v ruce mobilní telefon.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bohužel se Velikonoce opět neobešly bez šoférů opilců. Takových hříšníků bylo načapáno pět. „Jeden z nich dokonce uprostřed koledování, když zrovna mířil po okresní silnici na Broumovsku rychlostí 129 km/h na další štaci. Policejní kontrola, která jej zastavila, mu naměřila 1,25 promile v dechu,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová. Policisté mimo jiné uložili šest kaucí za nebezpečné předjíždění a za jízdu pod vlivem drog a to celkové výši 63.000 Kč.

„Prakticky již v prvních hodinách bezpečnostního opatření přistihli 5 cizinců při nebezpečném přejíždění na silnici 1/33 mezi Hradcem Králové a Náchodem, šestý, rovněž cizinec, si uložení kauce (15.000 Kč) vysloužil za jízdu pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ dodává mluvčí.