Prohlédněte si historické vozy z muzejních sbírek v depozitáři v Brně-Řečkovicích

Technické muzeum vás zve do depozitáře v Brně-Řečkovicích na zajímavou akci Přehlídka automobilové techniky aneb To bude jízda! Kromě prohlídky historických vozidel nebudou chybět ani okružní jízdy historickými autobusy do okolí.

K vidění budou vozidla městské hromadné dopravy, autobusy a trolejbusy, vojenská technika i osobní automobily. Pozvání přijali i hosté, mimo jiné Dopravní společnost Zlín – Otrokovice, společnost Busline Semily, či členové Tatra klubu Kolín. Těšit se můžete i na vybrané automobily z období před rokem 1989. Zajímavostí bude určitě i parní nákladní automobil Škoda Sentinel, vyráběný v letech 1924–1935 ve Škodových závodech.

Na akci jsou zváni malí i velcí, milovníci historie, automobiloví nadšenci i ti, kteří si chtějí užít skvělou atmosféru. V nabídce budou samozřejmě i stánky s občerstvením a také stánky s upomínkovými předměty.

Přehlídka automobilové techniky se uskuteční 23.-24. dubna 2022 od 9.00 do 17.00. Okružní jízdy historickými autobusy se budete moci zúčastnit od 10.00 do 16.30. Vchod do areálu depozitáře (bývalá kasárna na ul. Terezy Novákové 64) naleznete přímo u zastávky autobusových linek č. 41 a 71, zastávka „Žilkova“, případně je dostupný pěšky z konečné tramvaje č. 1 v Řečkovicích. Základní vstupenku do areálu pořídíte za 30 Kč. Další informace naleznete na stránkách Technického muzea v Brně.