Gastro Brod Festival provoní město vybranými lahůdkami

UHERSKÝ BROD – Už popáté omámí smysly návštěvníků Gastro Brod Festivalu mistři kuchaři a pekaři. Předposlední dubnovou sobotu se na louce u Muzea J. A. Komenského sejde přes 30 stánků a food trucků s gurmánskými klenoty místní i exotické kuchyně, sladkými dezerty a vybranými nápoji. Lidé se mohou těšit i na kuchařskou show Jiřího Krále a hudební i divadelní vystoupení.

Paella, žabí stehýnka, krokodýlí a pštrosí maso, egyptská a orientální kuchyně, kanadské, tyrolské nebo italské speciality a samozřejmě oblíbené hamburgery. To a ještě mnohem víc čeká návštěvníky 23. dubna v Uherském Brodě. Gastro Brod Festival nabídne také řadu sladkých pokrmů jako churros, trdelníky, bublinkové waffle, kozí zmrzlinu či frgály, a velký výběr nápojů. Kromě kávy, domácí limonády a dalších nealko nápojů budou k ochutnání tři druhy piv a koktejly. Obdivovatelé starých aut zase zaujme food truck Kávia, kde jim ze staré malované Avie nabídnou kávu a domácí koláče.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Upozornit bychom chtěli také na GULE food truck s neobvyklou nabídkou tvarohových koblížků. GULE totiž znamená Gastronomie Umožňující Lidem Existovat. Jedná se o sociální podnik zaměstnávající lidi se znevýhodněním. V Brodě budou vůbec poprvé,“ láká Lukáš Lauman z pořádající Backstage agency.

Malé i velké gurmány během celého dne pobaví i bohatý doprovodný program. Hned dvakrát se s kuchařskou show představí Jiří Král a o hudební zábavu se postará Honza Grebík, Vladimír Walda Nerušil a skupiny Nohow a Scarlet Rose. „Odehrají se také dvě představení Divadla Brod. Mimo to se mohou zejména děti těšit na festivalové hry, aktivity se skauty a vystoupení šermířského klubu,“ popisuje Markéta Gajdůšková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu uherskobrodské radnice, která má doprovodný program na starosti.

Festival se koná v prostoru nad Muzeem J. A. Komenského od 10 do 19 hodin. Vstupné je pro všechny zdarma.