Knihovna nabízí čtenářům nový výdejní box

HRADEC KRÁLOVÉ – Dobrá zpráva pro všechny, kteří by si rádi vyzvedli knihu či audio nosič v knihovně, ale nestíhají ji navštívit během otevírací doby. Nyní si mohou svou objednávku vyzvednout úplně kdykoli.

V současných dnech připravila ústřední půjčovna městské knihovny pro své čtenáře zcela novou službu, jedná se o knížkomat. Výdejní box je samoobslužné zařízení s dotykovým displejem a více než čtyřiceti přihrádkami, do kterých budou zájemcům odloženy knihy, noty či CD. Služba je zdarma a vyzvednout si je mohou lidé kdykoli. Tituly si musí čtenáře objednat přes internet, počkat na potvrzující zprávu a následně už jen stačí si objednávku vyzvednout. Box stojí před hlavní budovou knihovny ve Wonkově ulici. „Velmi vítám tuto službu. Kolikrát se mi stalo, že jsem si chtěla vypůjčit knížku, ale knihovna byla již zavřená. Toto mi ulehčí celou situaci,“ říká nadšeně mladá bankovní úřednice z Hradce Králové Jana Netíková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: Oficiální www města Hradec Králové