Na Vysočině se o Velikonocích bouralo více než vloni

KRAJ VYSOČINA – Policisty, kteří během velikonočních svátků sledovali v kraji provoz na silnicích, zaměstnal nečekaně vysoký počet nehod. Ve srovnání s loňským rokem jich bylo o polovinu více. Výrazně vyšší byl letos i počet zraněných.

Dopravně bezpečnostní akce, při níž policisté sledovali zejména dodržování rychlosti a alkohol za volantem, probíhala od čtvrtka 14. dubna do pondělí 18. dubna. Za tu dobu se na silnicích Vysočiny stalo 39 dopravních nehod.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Při nehodách naštěstí nebylo žádné úmrtí, zraněno ale bylo 15 osob, z toho jedna těžce. Hmotná škoda přesáhla 1 600 000 korun. „Při šetření těchto nehod jsme zjistili, že pět řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Mezi nehodami, které se letos o svátcích staly, byla jedna mimořádná. V sobotu 16. dubna došlo na dálničním přivaděči v Jihlavě ke srážce pěti vojenských vozidel konvoje nizozemské armády, který se přes Vysočinu přesouval. „Událost jsme řešili jako tři samostatné dopravní nehody, při nichž se dva vojáci lehce zranili. Viníkům nehod jsme uložili pokutu v příkazním řízení,“ dodala mluvčí.

Během loňských Velikonoc zaznamenali policisté na Vysočině 26 dopravních nehod, při nichž se lehce zranili čtyři lidé. Hmotná škoda se tehdy vyšplhala na 1 800 000 korun.

Havárie nizozemského konvoje si vyžádala dva zraněné. Foto: Policie ČR
Havárie nizozemského konvoje si vyžádala dva zraněné. Foto: Policie ČR