Oprava Strakonické na dva měsíce zkomplikuje dopravu v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Již tento pátek ve večerních hodinách budou zahájeny práce na plánované opravě Strakonické ulice v Českých Budějovicích. Řidiči se tedy musí připravit na komplikace v dopravě. Během dvou měsíců budou opraveny všechny zjištěné závady na této silnici.

Jak uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic pro Jihočeský kraj Adam Koloušek, vozovka v úseku od křižovatky s Pražskou ulicí až po mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/20 (takzvaný Diamant) už vlivem výrazného zatížení pomalou dopravou vykazuje řadu závad. „Příkladem těchto závad může být tvorba trvalých deformací jako jsou vyjeté koleje, tvorba trhlin, ztráta hmoty z krytu vozovky nebo velké množství výsprav,“ upřesnil Koloušek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během následujících zhruba dvou měsíců pak budou všechny zjištěné závady odstraněny. „V rámci stavebních úprav dojde k výměně asfaltového souvrství vozovky včetně zesílení její únosnosti použitím aramidových vláken v jednotlivých asfaltových vrstvách. Opravou následně projde i povrch zastávek městské hromadné dopravy,“ popsal mluvčí ŘSD.

Samotná oprava komunikace bude rozdělena do osmi etap, během kterých se budou postupně měnit dopravní omezení v závislosti na průběhu stavby. Vzhledem k tomu, že stavební práce budou probíhat po polovinách, nebude nutné silnici I/3 zcela uzavírat. „Provoz bude po dobu stavby na hlavním tahu veden alespoň jedním jízdním pruhem v obou směrech. Stavební práce, které by mohly působit výraznější dopravní komplikace, budou probíhat převážně o víkendech nebo večerních hodinách tak, aby docházelo k pokud možno co nejmenšímu omezení provozu na silnici I/3. Úplné uzavírky se budou v průběhu realizace stavby týkat ulic Plzeňská a Suchomelská, a to pouze v rámci dvou ze zmíněných osmi etap,“ vysvětlil Koloušek.