Video: Během tuningového srazu aut odhalili policisté přes 100 přestupků

HRADECKO – Sraz se uskutečnil uplynulou sobotu u Obchodního centra Orlice park. Policisté se při kontrolách účastníků zaměřili především na dodržování rychlosti, technický stav vozidel, nebo nesprávný způsob jízdy. Hříšníci obdržely pokuty za více než 90 tisíc korun.

Mezi další prověřované povinnosti patřilo, jestli šoféři používají bezpečnostní pásy, zda neřídí s mobilním telefonem v ruce, nebo jestli nejsou pod vlivem alkoholu. U zhruba 200 účastníků zjistili policisté 119 přestupků, z toho 111 vyřešili na místě udělením pokuty. A čeho, že se to šoféři dopustili? Rychlost porušili v 59 případech, technický stav byl nevyhovující u devatenácti vozidel, jeden řidič řídil bez použití bezpečnostních pásů. Dalších 8 provinilců bylo nahlášeno správnímu úřadu k dořešení. U jednoho přestupku překročení rychlosti uložili policisté kauci ve výši 5000 korun.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvaadvacetiletý řidič byl nahlášen na správní úřad, protože měl ve svém vozidle Škoda Octavia umístěn za čelním sklem modročervený maják, dále ve výhledové části nalepenou samolepku, mimo jiné značným hlukem obtěžoval okolí a znečišťoval pozemní komunikaci smyky.

„Nejvyšší překročení rychlosti se dopustili hned dva řidiči, kteří na hradeckém okruhu v místě, kde je povolená maximální rychlost 60 km/h, jeli 113 km/h. U správního úřadu za překročení rychlosti v obci o 40 km/h a více hrozí pokuta 5-10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až jeden rok,“ komentuje počínání řidičů mluvčí policistů Iva Kormošová.