VIDEO: Seniorka se dva dny neozývala své dceři, hlídka se k ní slanila ze střechy

BRNO – Obavu o zdraví své dvaaosmdesátileté matky měla její dcera, které se seniorka již dva dny neozvala a když se vypravila k ní domů do Bystrce, ani jí neotevřela. Na záchrannou akci se vypravili strážníci, kteří se k důchodkyni slanili ze střechy.

Žena se snažila dva dny marně dovolat své mamince, když jí nezvedala telefon, přišla na návštěvu. V zámku byly zastřeny klíče zevnitř a na bouchání a volání nikdo nereagoval. Dcera dostala strach a obrátila se proto na strážníky. Ti přijeli na místo a začali zjišťovat, jak se do bytu co nejrychleji dostat. Přes operační středisko přivolali kolegy z pořádkové jednotky a po prozkoumání okolí zvolili jako nejlepší trasu tu ze střechy osmipatrového domu. „Balkonovými dveřmi se dostali dovnitř a našli na zemi ležící seniorku. Třásla se zimou, tak ji přikryli peřinou. Stěžovala si na bolest hlavy a kvůli bolesti pravé nohy nebyla schopna vstát,“ dodává tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Přivolaní zdravotníci si ženu převzali do péče a po prvotním ošetření ji sanitkou odvezli do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.