Green Mountains: V této oblasti se odehrály události jak z hororu

Film Záhada Blair Witch se odehrává v lesích Nové Anglie a je založen na děsivém scénáři – v temném lese mizí nevysvětlitelným způsobem lidé. Děj filmu je fiktivní, ale ve skutečném světě k takovým věcem může docházet. V průběhu pouhých pěti let zmizelo v pohoří Green Mountains ve Vermontu (jižně od hranic mezi Kanadou a USA) beze stopy devět lidí.

Prokletá oblast?

Tato oblast naháněla místním obyvatelům strach již od dob prvních přistěhovalců, jelikož zde opakovaně docházelo k podivným věcem. Nic se ale nevyrovnalo zmíněným zmizením v oblasti na sever od městečka Bennington a v divočině Glastenbury Mountains. Již Indiáni se tomuto pruhu země vyhýbali a jen zde pohřbívali své mrtvé. Považovali oblast za prokletou, jejich staré legendy vyprávějí o začarovaném skalním bloku, který pohltí vše, co do něj vkročí. Odedávna prý zde navíc lidé umírali nepřirozenou smrtí nebo se pomátli na rozumu.

Benningtonský trojúhelník

Pochmurnou proslulost si tato oblast nazývaná Benningtonský trojúhelník (v narážce na Bermudský trojúhelník) získala krátce po konci druhé světové války. 12. listopadu 1945 doprovázel pětasedmdesátiletý Middie Rivers zdejším terénem skupinu čtyř lovců. Když skupina dorazila podle plánu k tábořišti, poodešel Middie o několik metrů stranou od ostatních. Náhle však muž, který se zde velmi dobře vyznal, zmizel před očima vyděšených lovců. Prostě se „vypařil“. Brzy poté začala policie a dobrovolníci pročesávat celou oblast, ale marně. Zkušeného trappera již nenašli.

Další oběti

Asi rok poté, v prosinci 1946, zmizela v téže oblast studentka Paula Weldenová. Mladá žena vyrazila na pěší túru k Long Trailu. Když se ani druhý den nevrátila,  začaly pátrací čety celou oblast pročesávat. Do pátrání se zapojilo i FBI a byla vypsána finanční odměna, po Paule se však nenašla nejmenší stopa.

O tři roky později potkal Jamese E. Tetforda ještě podivnější osud. Tetford, který žil v ubytovně pro vojáky v Benningtonu, se vracel z návštěvy příbuzných v St. Albans. Zde nastoupil do autobusu, jeho přítomnosti si spolucestující všimli ještě těsně před zastávkou v Benningtonu. Když však autobus dojel do města, James byl pryč. Ani řidič autobusu ani spolucestující si to nedokázali vysvětlit.

Další obětí takovéto benningtonské „černé díry“ se stal osmiletý Paul Jepson, který v říjnu 1950  zmizel, jako by jej pohltila zem. Když jej rodiče jen na krátkou chvíli ztratili z očí, odebral se do neznáma. Okamžitě bylo vyhlášeno pátrání, malý chlapec oblečený do zdaleka viditelné červené bundy ale zůstal nezvěstný. Speciálně vycvičení psi dokázali sledovat chlapcovu stopu až k určitému místu, pak ji náhle ztratili, jako by se dítě prostě vypařilo.

Uplynulo pár dní a ještě v říjnu 1950 byla na řadě další oběť. Tehdy podnikla Freida Langrová s bratrancem Herbertem Elsnerem výlet do Green Mountains. Freida uklouzla a spadla do potoka, požádala tedy Herberta, aby na ni počkal, že se vrátí do tábora, který byl vzdálen jen několik set metrů, a že se převlékne do suchého oblečení. Když se neukazovala, Elsner se vrátil do tábora. Tam ale Freida nikdy nedorazila. Přitom znala tuto oblast dobře a bylo zcela vyloučené, aby zabloudila. Také zde nastoupily pátrací čety, pátrání však bylo neúspěšné, přestože se zapojily i helikoptéry.

Překvapivý objev

O půl roku později bylo zcela překvapivě objeveno její mrtvé tělo. Leželo na dobře viditelném místě, příčinu smrti se nepodařilo stanovit.

Toto byl v celé děsivé sérii jediný případ, kdy se zmizelá osoba znovu objevila – byť jako mrtvola. Dalšími zmizelými byli třináctiletý Melvin Hills a tři lovci, které stihl neznámý osud v oblasti Mount Glastenbury.

Záhadná zmizení skončila po roce 1950 a od té doby je klid. Ovšem o příčinách tehdejších zmizení se dodnes spekuluje. Vynořily se teorie o sériovém vrahovi, to ovšem není příliš pravděpodobné – vždyť kupříkladu Middie Rivers byl vlastně na dohled od ostatních. Navíc sérioví vrazi si vybírají podobné oběti. Jediným společným znakem tak zůstává, že všechny oběti zmizely v měsících říjnu až prosinci.